fbpx
Skip to main content

Palvelu & Hinnoittelu

Projektikonsultointi

Konsultoimme projekteissa aina luonnosvaiheesta lähtien. Autamme löytämään kustannustehokkaan tekniikkaan optimoidun lopputuloksen jokaiseen projektiin. Ole yhteydessä, jos harkitsette Graafista Betonia. Yhteystiedot löydät täältä.

Suunnittelupalvelu

Jos tarvitset apua oman kuvion suunnittelussa voit käyttää suunnittelupalveluamme.

Teknologiapalvelu

Jos olet elementtivalmistaja, teknologiapalvelumme varmistaa, että työntekijänne saavat Graafisen Betonin Teknologia -koulutuksen. Ottakaa yhteyttä, jos tarvitsette lisätietoja kuinka tulla Graafisen Betonin valajaksi.

Koulutukset

Järjestämme monipuolisia standardi sekä räätälöityjä Graafisen Betonin koulutuksia kaikille rakennusalan ammattilaisille ja opiskelijoille. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sopiaksenne koulutukselle ajankohta.

Tapahtumat ja Webinaarit

Jos haluatte järjestää webinaari, tapahtuman, viedä toimistonne referenssi ekskursiolle  tai elementtitehtaalle tutustumaan graafisen betonin tuotantoon, autamme löytämään oikeat yhteistyötahot. Tarjoamme myös tilaisuuksiinne ammattimaisia ja inspiroivia puhujia.

Hinnoittelu

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää graafisen betonin hinnoitteluperusteista sekä saada hinnastomme. Järjestämme myös hinnoittelukoulutuksia.

Graafisen betonin hinnoitteluperusteet

Kuinka Graafinen Betoni hinnoitellaan?

Graafisen betonin kalvoa myydään suoraan paikallisille betonielementtivalmistajille, jotka määrittelevät lopullisen betonituotteen hinnan.

Lopullinen yksikkökustannus (€/m2) riippuu betonielementin tyypistä, yksityiskohdista, betonimassassa ja valitusta kuvasta/kuviosta.
Muita kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä kokonaiskustannuksissa on tarvittavat suunnittelu- ja tuotantoajat.

Vaikuttaako suunnitelmani kalvon hintaan:

Kyllä, Graafisen Betonin kalvon kustannusväli on n. 18–350€/m2. Graafisen Betonin kalvon lopullisiin kustannuksiin vaikuttaa seuraavat tekijät:
1) Kuvan/Kuvion koko: mitä suurempi kuvio, sen suurempi yksikkökustannus
2) Kuvion toistuvuus.Yksi kappale kuvasta on yksikkökustannuksiltaan suurin. Kun saman kuvan(kuvion kopioita lisätään, yksikkökustannus laskee ja kokonaisuudesta tulee kustannustehokkaampi.
3) Graafisen betonin kokonaispinta-ala rakennuksessa: mitä suurempi pinta-ala sen matalampi yksikkökustannus ja kustannustehokkaampi lopputulos.

Vaikuttaako kuvion tyyppi graafisen betonin kalvon hintaan?

Mitä tahansa voit painaa paperin palalle voidaan siirtää betonipintaan. Ei ole merkitystä jos kuva on piirros, vektorigrafiikkaa tai valokuva, tai näiden yhdistelmä. Ei myöskään ole väliä kuinka suuri pinta-ala kuviosta on painettua pintaa suhteessa tyhjään alaan, sillä vain kuvaoriginaalin koolla on merkitystä.

GCCollection-mallistomme kuviot kuuluvat GCBasic -hinnoitteluluokkaan, jotka ovat kustannustehokkaimpia kuviointityyppejä. GCBasic -kuvioiden toistuvan kuvaraportin koko voi olla maksimissan 3200x3200mm. Voit suunnitella oman GCBasic-kuvion ilman kustannusvaikutuksia. Suuremmat kuviot hinnoitellaan GCPlus-hinnoitteluluokan mukaan.

Kokonaan uniikku kuvio, ei toistuvuutta / Kalvon hinta 100%
Suuriskaalainen toistuva kuvio / Kalvon hinta 50%
Tapettimainen kuvio / Kalvon hinta 20-30%

Uniikki kuva/kuvio – Kalvon hinta 100%

Suuriskaalainen toistuva kuvio – Kalvon hinta 50%

Tapettimainen toistuva kuvio (kustannustehokkain) – Kalvon hinta 10-30% 

Mikä muu vaikuttaa hintaan?

Jotkin kuviot ovat helpompia käyttää elementtien valmistuksessa kuin toiset. Kaikkein kustannustehokkaimmat kuviot ovat niitä, jotka voidaan asemoida elementeille vapaasti, ilman kohdistusta ja joiden ei tarvitse jatkua visuaalisesti elementtien saumojen yli. Nämä kuviot myös säästävät suunnittelukustannuksissa, sillä ARK kohdistussuunnitelmaa ei tarvita elementtien valmistuskuvia varten, ja kuvioinnista riittää rivitieto elementtikuviin. Tämän tyyppisillä kuvioilla myös kalvohukka on minimaalinen. Esimerkkinä tästä kuviotyypistä on GCCollection Pebbles 25.

Mitä muuta pitää muistaa?

Joillakin kuvioilla on tietty suunta, joka tulee huomioida suunnitteluvaiheessa ja vaativat kohdistussuunnitelman. Tällainen kuvio on esimerkiksi GCCollection Stripes. Jotta kuvio jatkuisi visuaalisesti yhtenäisenä ja samassa linjassa koko julkisivussa, tulee tehdä kohdistussuunitelma, josta ilmenee kuvion kohdistus joko vaaka- tai pystysuuntaisesti elementeillä. Tämän tyyppiset kuviot ovat melko helppo käyttää elementtien tuotannossa, mutta tarvitsevat jonkin verran ohjeistusta elementtien valmistuskuviin.

Vaikuttaako elementin koko Graafisen Betonin kalvon kokoon?

Jotkin kuviot vaativat sekä vaaka-, että pystysuuntaisen kohdistuksen. Yleensä, nämä kuviot ovat suuriskaalaisia, ja näyttävät paremmalta, jos kuviointi jatkuu elementistä toiseen visuaalisesti saumattomasti. Tämän tyyppiset kuviot vaativat tarkan kohdistussuunnitelman elementtien valmistuskuviin. Jos tällainen ratkaisu valitaan, elementtien yhtenäinen koko säästää sekä suunnittelu-, että tuotantoajoissa. Kalvohukkaa tulee paljon, jos kaikkien elementtien koot ovat toisistaan poikkeavia, johtuen tarvittavasta kalvon asennusvarasta elementeille.

Lähetä meille suunnitelmasi tai projektin specsit: me arvioimme kalvon kustannukset ja autamme löytämään optimaalisen ratkaisun.

Graafinen betonin on parhaimmillaan kustannustehokas vaihtoehto verrattuna mihin tahansa betonielementtien pintavaihtoehtoon. Se on valmis käytettäväksi heti ja ei vaadi pintakäsittelyjä. Tämä minimoi rakennusajan, kun taas huoltovapaa pinta pitää kustannukset alhaisina koko rakennuksen elinkaaren ajan. Haluttaessa pinnan voi käsitellä graffiti- tai pintasuoja-aineella. Kustannustehokkain ratkaisu on valita toistuva kuvio suureen pinta-alaan.

Pyydä lisätietoja ja hinnastomme yhteyshenkilöltäsi.